Synsundersøkelse

Synet er en av kroppens viktigste sanser, og vil forandre seg gjennom livet. Derfor er det viktig å ta vare på synet sitt. Oppdager man symptomer som lysglimt og "fluer" i synsfeltet, trette øyne og hodepine, tørre, røde, eller kløende øyne, og problemer med å lese kan det være lurt å få sjekket synet. Dette for å avdekke hva som kan være årsaken til symptomene man opplever.


Under en synsundersøkelse hos oss vil vi sjekke øyehelsen din ved å ta en Oct-skanning av netthinnen din og et digitalt netthinnebilde / retinabilde. Trykkmåling blir utført på alle over 40 år. Vi sjekker også over utsiden av øyet ditt som hornhinnen / cornea, tårevesken på øyet og blodkarene på øyehviten / sklera og om det kan eventuelt være noen vevs-forandringer. Synsundesøkelsen kan dermed bidra til å oppdage om det er øyetilstander som kan påvirke synet ditt. Ser vi noe unormalt eller får vi mistanke om noe, vil vi henvise deg videre til øyelege. Dette kan være på grunn av for eksempel øyesykdommer som grå stær / katarakt, grønn stær / glaukom og makuladegenerasjon.


Deretter vil vi måle synet ditt i forhold til ditt synsbehov før vi til slutt sjekker dine gamle briller for å kunne avdekke om det har blitt en synsforandring.

Er det ønskelig at vi sjekker synet i forhold til kontaktlinser, gjør vi gjerne det.